Mindez természetesen nem kérdés mindez egy igazi ajándék

A koleszterin olyan zsíros természetű anyag

Amely a szervezet számára szükséges. Minden sejt része, az idegek, az agysejtek alapvető építőeleme szükséges a hormonok előállításához. Részben az ember maga termeli, részben élelmiszerben kapja meg. Az egészséges szervezet képes fenntartani a megfelelő arányt a vérben és az emésztőrendszerben.

A koleszterin olyan zsíros természetű anyag

Ha azonban túlzott mennyiségű van a szervezetben, akkor az ateroszklerotikus plakk formájában az edények falaira telepedhet, ami rugalmasságvesztést vagy akár elzáródást okoz. Ez nagyon veszélyes, mert a véredényt tápláló szerv meghal.A szervezetben a koleszterin a lipoproteineknek nevezett részecskék segítségével kerül át, amelyek zsírokból és fehérjékből állnak. Ha a lipoproteinek túlnyomórészt zsír alacsony sűrűségű lipoprotein, koleszterinnel utaznak a perifériás szövetekbe, ahol negatívan befolyásolhatják az érfalat.

Az LDL által továbbított koleszterint népszerűen rossznak nevezik, értékének 3,4 mmol l alatt kell lennie, 2,6 mmol l alatti gyermekeknél.Ha a lipoproteinek túlnyomórészt fehérje nagy sűrűségű lipoprotein, akkor felesleges koleszterint hordoznak az edényekből a májba. Azt is nevezik az emberek méltó koleszterin. Szintjének 1,4 mmol/l felett kell lennie, gyermekeknél pedig 1 mmol l felett.A teljes koleszterinszintnek 3,9-5,2 mmol/l-nek kell lennie, 6,2 felett már nagy a kockázata az edények eltömődésének, gyermekeknél a koleszterinnek 4,4 mmol l alatt kell lennie.

A koleszterinszint növekedése a szervezetben a nem megfelelő étrend állati zsírokban gazdag ételeket tartalmazó, a túlsúly vagy az elhízás miatt, az örökletes hajlam a vér lipidszintjének emelkedésére ami nem feltétlenül jelentkezik túlsúlyban. Szintje a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, a testmozgás vagy a cukorbetegség miatt is növekedhet.Tehát hogyan lehet csökkenteni a koleszterint gyógyszerek nélkül.Zabpehely Ha nemrégiben orvoshoz fordult azzal a ténnyel, hogy magas koleszterinszintje van, a csökkentés kulcsa a reggeli változása is lehet.

Már két marék zabpehely csökkentheti

Az koleszterint 5,3% kal mindössze hat hét alatt. Ennek oka a béta-glükán, amely a zabban lévő anyag, amely elnyeli a rossz koleszterint,majd a test kiüríti. A magas koleszterinszint nagyszámú embert aggaszt. Ha túl sok koleszterin van a szervezetben, akkor olyan betegségek kockázata áll fenn, mint az atherosclerosis, szívroham vagy stroke.

Már két marék zabpehely csökkentheti

De a jó hír az, hogy ha úgy dönt, hogy megváltoztatja, akkor megy, még gyógyszeres kezelés nélkül is.Csak akarni és kitartani kell az erőfeszítésben.Legújabb Az igazi igazság a koleszterinről. Káros vagy előnyös az egészségünkre.A teljes koleszterinszintnek 3,9 – 5,2 mmol/l-nek kell lennie, 6,2 felett már nagy a kockázata az edények eltömődésének, gyermekeknél a koleszterinnek 4,4 mmol l alatt kell lennie.A koleszterinszint növekedése a szervezetben többféle módon fordulhat elő, nevezetesen a nem megfelelő táplálkozás állati zsírokban gazdag ételeket tartalmaz.

A túlsúly vagy az elhízás, az örökletes hajlam a vér lipidszintjére ami nem feltétlenül jelentkezik túlsúlyban. Szintje a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, a testmozgás vagy a cukorbetegség miatt is növekedhet.Hogyan lehet csökkenteni a koleszterin természetesen.Próbálja meg átgondolni az étrendjét. A rossz koleszterin képződését elősegíti például zsír, zsíros hús, tojássárgája, belsőség, sült ételek vagy zsíros sajtok. Ha Ön is szeretne enni ezeken az ételeken, próbálja egyensúlyba hozni az egészségtelen ételeket legalább egy zöldségsalátával naponta.

A mozgás is fontos. Nagy segítséget nyújt például a szokásos gyaloglás, a lassú futás vagy a kerékpározás is. Gyakorolja legalább hetente négyszer fél órát. Ne feledje, hogy minden rendszeres mozgás hasznos, erősíti a szívet és az ereket.Igaz, hogy a dohányosok jelentősen magasabb koleszterinszintet mutatnak, mint a nemdohányzók. Ha nem tudja teljesen megszabadulni ettől a vice-től, legalább korlátozza a füstölt cigaretták számát.